Auto lease zakelijk

03 april 2019 om 16:38

Een auto die je voor je werk gebruikt lease je bij voorkeur. Dat is namelijk een stuk minder risicovol dan wanneer je een auto aanschaft. Bovendien kan je veel verschillende opties aangaan. Denk bijvoorbeeld aan auto’s die normaal gesproken een veel te grote investering zouden zijn, maar door de spreiding van een leasecontract beter te betalen zijn. Dit kan je zakelijk gezien veel voordelen opleveren. Het is natuurlijk zo dat je dan wel nog altijd voor een auto moet gaan die bij jouw bedrijf en jouw doelen past. Mercedes Vito lease blijkt voor veel ondernemers aan al deze voorwaarden te voldoen.

De bedrijfsauto kiezen
Het kiezen van de juiste bedrijfsauto is vaak de moeilijkste sta van het hele proces. Je probeert dit immers zakelijk te bekijken, maar er zijn ook een aantal andere zaken waar je rekening mee moet houden. Zo zijn bijvoorbeeld ook comfort en veiligheid van belang. In het geval van de Vito is het zo dat veel systemen die Mercedes ook in andere voertuigen gebruikt ook voor deze auto leverbaar zijn. Denk dan vooral aan assistentie voor veiligheid en stabiliteit. Dit maakt de auto een stuk comfortabeler en veiliger voor de bestuurder. Dit moet je als ondernemer ook mee laten wegen.

Andere belangrijke punten
Probeer alles desondanks vooral zakelijk te bekijken. Zo kan het bijvoorbeeld aantrekkelijk te zijn om een auto te nemen die valt onder de methode voorraad auto leasen. Dit zijn voertuigen die al geheel ingericht klaarstaan bij de leasemaatschappij. In plaats van dat je de oude auto moet inleveren, tijdelijk een huurauto moet inrichten tot je nieuwe auto klaar is en wanneer dit het geval is weer de huurauto moet uitruimen, heb je nu direct je auto. Voor een ondernemer levert dit natuurlijk een hoop tijdwinst, of juist de beperking van tijdverlies op. Voorraad auto lease is daarom al enige tijd zeer populair.

Terug naar overzicht

Meer informatie over

 • Operational Lease

  Deze leasevorm is de meest gekozen leasevorm in Nederland. Bij operational lease wordt de lease auto gefinancierd door de leasemaatschappij waardoor het risico voor rekening is van de leasemaatschappi...

  Lees meer over Operational Lease >
 • Financial Lease

  Een efficiënte manier van leasen voor de calculerende ondernemer. Financial lease is uitermate geschikt voor de startende en/of ervaren ondernemers die maximaal willen profiteren van de vele fiscale v...

  Lees meer over Financial Lease >

Nieuws

Waarom Auto leasen bij Auto Leasen zzp?
 • Scherp geprijsd
 • Servicegericht
 • Transparant
 • Alle merken & modellen
 • Maatwerk
 • Volledig onafhankelijk