Profiteren van zakelijk leasen

30 september 2019 om 15:50

Zakelijk leasen kan je mogelijk kosten besparen als je minder dan vijfhonderd kilometer per jaar aflegt voor je onderneming. Ook hangt het af van je persoonlijke situatie en je eigen wensen en voorkeuren. Het is handig om te onderzoeken er mogelijk is voor jou in het reizen van locatie naar locatie. Zo kan het in jouw situatie financieel voordeliger zijn om te kiezen voor het leasen van een auto. Het is daarom de moeite waard om dit te onderzoeken en te kijken wat het beste bij jou past. Veel hangt namelijk af van het aantal kilometers dat je rijdt en van je persoonlijke omstandigheden. Het kan zeker helpen om de voor-en nadelen op te schrijven. Zo krijg je een beter inzicht in en een beeld van de kosten en kan je de juiste keuze maken.

Zakelijk leasen biedt de ondernemer meer gemak
Bij een auto leasen voor zzp'ers is de auto niet van jouzelf, maar van de leasemaatschappij. Om die reden hoef je je geen zorgen te maken over reparaties en het onderhoud aan de auto. Weliswaar bestaan er wel een aantal regels waar je bij het leasen rekening mee moet houden. Dit gaat bijvoorbeeld om regels te maken hebben met werknemers die via de werkgever een auto leasen. In zo’n geval moet jaarlijks 25 procent van de cataloguswaarde van de leaseauto bij het salaris worden geteld. Daardoor houden de werknemers netto minder salaris over, wat weer een nadeel is. Vooronderzoek is dus noodzakelijk en helpt je effectief om een goede keuze te maken.

Zakelijk leasen kan voordeel bieden
Leasen kan voor veel ondernemers zeker voordeel bieden. Dat hoeft niet voor iedereen zo te zijn, waardoor de keuze soms niet altijd eenvoudig is. Wil je graag advies van een van de experts? De experts hebben jarenlange ervaring en weten precies wat het meest gunstig is voor jouw situatie. Zij kunnen je snel verder helpen.

Terug naar overzicht

Meer informatie over

 • Operational Lease

  Deze leasevorm is de meest gekozen leasevorm in Nederland. Bij operational lease wordt de lease auto gefinancierd door de leasemaatschappij waardoor het risico voor rekening is van de leasemaatschappi...

  Lees meer over Operational Lease >
 • Financial Lease

  Een efficiënte manier van leasen voor de calculerende ondernemer. Financial lease is uitermate geschikt voor de startende en/of ervaren ondernemers die maximaal willen profiteren van de vele fiscale v...

  Lees meer over Financial Lease >

Nieuws

Waarom Auto leasen bij Auto Leasen zzp?
 • Scherp geprijsd
 • Servicegericht
 • Transparant
 • Alle merken & modellen
 • Maatwerk
 • Volledig onafhankelijk